Rondje Mastbos ± 25 km. Een prachtige route die je op de mooiste plekjes brengt van het Mastbos en omgeving.

Logo Bosch wachter

Mastbos 25.5 km
De route bestaat uit een afwisseling van indrukwekkende eeuwenoude bosgebieden en de Oer-Brabantse gezelligheid zoals je die kunt ervaren in de stad Breda. Op de route bevinden zich diverse horecagelegenheden.
Het Ulvenhoutse bos, één van de oudste bosgebieden van het land, kenmerkt zich door de natte broekbossen en eiken-haagbeukenbossen. De Fazant is een heerlijke plek om uit te rusten met een speciaal biertje of een koffie na de eerste kilometers.
Na het Ulvenhoutse bos vervolgt de route, via Ulvenhout, naar het Mastbos, aan de zuidkant van Breda. Vergeet onderweg niet een blik te werpen op het vijftiende-eeuwse Kasteel Bouvigne met zijn bijzondere tuinen en boomgaard. Ga in het Mastbos ook eens op zoek naar de Boschwachter, de perfecte plek om onder het genot van een drankje van de omgeving te genieten. De Boschwachter is gevestigd in een voormalige boswachterswoning.
Via deze ‘groene muren’ komt u terecht op de Ginnekenmarkt, het middelpunt van Ginniken; een gezellig, bourgondisch sfeergebied. Via oosten van Breda vervolgt de route naar het start- en eindpunt.