Dorst route ± 29 km.

Dorst 29 km

De route bestaat uit een afwisseling van de mooie open weilanden en mooie bosgebieden. Op de route bevinden zich diverse horecagelegenheden.
De route begint langs het spoor met uitkijk op de mooie open weilanden. De weilanden worden vervolgens afgewisseld door een mooie route door het bosgebied Boswachterij Dorst. De route door het bos gaat richting het noorden.
Vervolgens zul je richting het zuiden gaan fietsen tussen de weilanden door waar je verschillende horecagelegenheden zult treffen om even uit te rusten na de eerste afgelegen kilometer met een speciaal biertje of een koffie.
Wanneer je verder richting het zuiden fiets zal de route rondom het oosten van het dorp Rijen verder gaan. Je zult  niet de drukte opzoeken tijdens het vervolg van de route, maar je zal rustig tussen de mooie open weilanden fietsen.
De route zal zich vervolgen langs Hulten en rondom het zuiden van de vliegbasis Gilze-Rijen. Vliegbasis Gilze-Rijen is een militair vliegveld van de Koninklijke Luchtmacht. De basis is de main operating base van het gehele Nederlandse militaire helikopterwezen.
Richting het einde van de route fiets je richting het westen nog tussen de weilanden richting het eindpunt waar je fietstocht zal eindigen.

Langs de route ”Dorst” vind je Herberg de drie Linden. Bourgondisch genieten in het hart van Brabant. Geniet hier van een hapje en een drankje.