Loopfiets Brabant

Leer Brabant kennen op een unieke manier

Links

In Brabant is van alles te doen. Om je te helpen bij het maken van een keuze, vind je hier een aantal tips waarmee je verblijf in Brabant nóg leuker wordt.
Minicamping De Schaapskooi

Kamperen en logeren bij de boer? Dat kan bij De Schaapskooi! De Schaapskooi, gelegen aan de rand van de Loonse en Drunense Duinen, biedt verschillende overnachtingsmogelijkheden aan. Zo kun je kiezen om met je tent, caravan of camper te verblijven op deze minicamping. Ook kun je verblijven in een van de appartementen, of wanneer je met een groep bent: in de groepsaccommodatie.

De Schaapskooi
Duinweg 58
5151RK Drunen

+31 416 377 306
+31 647 160 691
de-schaapskooi.nl
info@de-schaapskooi.nl

minicamping de Schaapskooi
Heusdens Buro voor Toerisme

Boven op de vestingwallen van vestingstad Heusden heb je een mooi uitzicht over het Brabantse en Gelderse landschap, de Bergsche Maas en de gerestaureerde stad. Wandelend door de schilderachtige straatjes en smalle steegjes ontdek je tal van eeuwenoude, goed bewaarde panden en gevels met mooie gevelstenen.

Heusdens Buro voor Toerisme
Pelsestraat 17
5256 AT Heusden

+31 416 662 100
htbheusden.nl
info@hbtheusden.nl

Vesting heusden
Rondvaart Wiljo

Ben je klaar om een dag te genieten? Rondvaart Wiljo verzorgt rondvaarten en dagtochten naar veel prachtige bestemmingen, met als vertrekpunt het monumentale vestingstadje Heusden. Hoe groot of klein je gezelschap ook is; je kunt altijd bij ons terecht. Ook voor recepties, feesten en bedrijfsevenementen ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zorgen voor een heerlijke dag of avond op een van onze schepen, indien gewenst met buffet of diner.

Rondvaart Wiljo
Grotestraat 217
5151 BL Drunen (postadres)
Stadshaven, Molensteiger, Centrum Heusden (ligplaats)

+31 416 380 278
+31 653 367 171 (boot)
rondvaartwiljo.nl
info@rondvaartwiljo.nl

Wiljo rondvaarten
Ambachtelijke Klompenmakerij Den Dekker

Gedurende drie generaties was de klompenmakerij eigendom van de familie van Gennip, namelijk van 1871 tot 2002. Om de traditie van dit unieke en oude ambacht levend te houden, droeg Piet van Gennip het bedrijf toen over aan de huidige klompenmaker: Peter den Dekker. Den Dekker werkte op dat moment al bijna 20 jaar lang in de klompenmakerij en heeft zodoende veel ervaring opgedaan.
Samen met zijn vrouw Patricia heeft hij in 2002 een geheel nieuwe klompenmakerij gebouwd, maar wel in de oude stijl.

Ambachtelijke Klompenmakerij Den Dekker
Korn 28
4271 BP Dussen

+31 416 690 080
klompenmakerijdendekker.nl
info@klompenmakerijdendekker.nl

Klompenmakerij Den Dekker
Minicamping de Reekens

Mini camping de Reekens ligt aan de rand van het vestingsstadje Heusden en vanaf de camping heeft u prachtig zicht op de stadswallen van het historische stadje. Voor een aangename vakantie in een mooie omgeving bent u bij ons aan het juiste adres!

Onze camping is een prima uitvalsbasis voor dagtochten naar verschillende bezienswaardigheden in de omgeving (denk aan Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen, ’s-Hertogenbosch, maar ook aan de Efteling of de Beekse Bergen).

Ideaal voor rustzoekers, fietsers, cultuur- en/of natuursnuivers en wandelaars.

Minicamping de Reekens
Camping: de Westakker, Heusden
Postadres: Laagstraat 8
5256 PJ Heusden

+31 416 662 247
+31 649 866 340
campingheusden.nl
info@campingdereekens.nl

Minicamping de Reekens
Melk-Drive

Op onze excursieboerderij vind je een melkautomaat waar je verse melk kunt tappen. Dat smaakt erg lekker en is zeker de moeite waard om te proeven.

Op het Genderse platteland ontvangen wij verenigingen, scholen, bedrijven of andere geïnteresseerden. Onze moderne certificeerde educatieboerderij heeft veel te bieden en staat open voor iedereen, ook voor mensen met een beperking.
Of je nu een korte groepsexcursie wilt of juist een dagvullend programma, hier ben je op het goede adres.

Melk-Drive
Lange Pad 1
4265 TD Genderen

+31 416 319 181
+31 651 587 901
melk-drive.com
info@melk-drive.com

Melk-Drive Genderen
Leder- en schoenenmuseum Waalwijk

De Langstraat is lang het middelpunt geweest van de Nederlandse schoenindustrie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er voor leer, schoenen en alles wat daar mee te maken heeft, een museum is ingericht.

Het Waalwijkse Leer- en schoenenmuseum is een bezoek zeker waard. Geniet van de steeds wisselende tentoonstellingen en laat je informeren over de leer- en schoenenindustrie van vroeger en nu.

Leder- en schoenenmuseum
Elzenweg 25
5144 MB Waalwijk

+31 416 332 738
schoenenmuseum.nl
info@schoenenmuseum.nl

Schoenenmuseum Waalwijk
Fitt Outdoor

Voor het organiseren van een familie-uitstapje, kinderfeestje, jubileum, verenigingsdag, vrijgezellenactiviteit en vriendenweekend ben je aan het juiste adres!

Bij Fitt-Outdoor heb je de keuze uit verschillende arrangementen met groepsactiviteiten, die variëren in duur, intensiviteit, sportiviteit en vrijblijvendheid voor je groep. Onze website toont je een aantal arrangementen, waardoor je je kunt laten inspireren.

Fitt Outdoor
Hoge Raam 4
5076 PH Haaren

+31 411 622 881
fitt-outdoor.nl
info@fitt-outdoor.nl

Fitt Outdoor